“Salsa Red” peper opbrengst 2018

Vorige zomer heb ik een pepertje gekregen van een vriendin van me. Ze wist niet precies wat het was maar het groeide goed, zag er leuk uit en was eetbaar. Iets voor mij om te proberen, dus dit voorjaar heb ik twaalf zaadjes gezaaid, twee plantjes weggegeven en uiteindelijk tien in de volle grond geplant. Het ontzettend goede weer zorgde voor dit resultaat:

Inderdaad, 1226 gram pepertjes. Dit is slechts het deel wat ik in de diepvries heb bewaard. Zo nu en dan is er ook mee gekookt en zijn er wat pepers weggegeven. Ze smaken zoet en fruitig en zijn erg pikant. Veruit de meeste van deze pepers heb ik verwerkt tot in totaal acht potten sambal van 250 milliliter. Ook heb ik ongeveer 500 milliliter sriracha, een gefermenteerde Thaise chilisaus, gemaakt.

Voor dit jaar heb ik bij 123zaden.nl vier verschillende soorten peperzaden gekocht om dit jaar te gaan planten: cayenne rood, jalapeno groen, habanero tobago seasoning en chinese 5 color omdat ze er zo leuk uit zien. Er moet ook nog een kleine kas in de tuin worden geplaatst voor als het weer deze zomer niet zo goed wordt als afgelopen jaar.