Gerookte BBQ Spare Ribs

De tweede keer roken op de Weber BBQ was ook weer goed gelukt. Dit maal een andere BBQ-klassieker: spare ribs volgens de 3-2-1 methode. Voor de indirecte verwarming gebruikte ik een snake van ongeveer 60 briketten. Voor de rook grote stukken appelhout, niet voorgeweekt in water.

De 3-2-1 methode houdt in dat je de ribs drie uur rookt. Daarna liggen ze twee uur op de BBQ ingepakt in aluminiumfolie met daarin vocht naar keuze, ik gebruikte appelsap. De laatste stap is een uur weer uitgepakt met saus naar keuze ingesmeerd, de glaze. Hiervoor gebruikte ik op de ene lap zelfgemaakte BBQ-saus en op de andere sweet chili saus. De temperatuur werd de hele tijd rond 125° gehouden.

Het resultaat was weer erg goed. Het vlees had nog een bite maar liet moeiteloos los van het bot. Zag er ook erg goed uit en smaakte niet te rokerig. De set met BBQ-saus was wel lekkerder.

Wat me tot nu toe opvalt is dat het allemaal een hoop werk lijkt, dat low and slow BBQen. Dat valt eigenlijk enorm mee. Het kost wel tijd, maar het op temperatuur houden gaat vrij simpel en het resultaat is tot nu toe steeds erg goed.