Rozijnenwijn CF-003

Ingrediënten:
– 11.5 liter water
– 5000 gram rozijnen
– 1800 gram suiker
– theelepels zuurmix
– 3 theelepels gistvoeding
– 0.75 theelepel tannine
– 1.5 gram sulfiet
– 1.5 theelepel pectinase
– 1 zakje wijngist

Bereiding:
Maal de rozijnen met een gehaktmolen fijn. Voeg het water, de sulfiet en pectinase toe. Roer het geheel goed door en laat het 24 uur staan. Voeg vervolgens alle andere ingredienten aan het mengsel toe. Laat de pulp vanaf aanvang van de gisting gedurende vijf dagen vergisten en zeef daarna de pulp eruit. Hevel de vloeistof over in een mandfles en laat de gisting verder doorgaan. Hevel de jonge wijn over naar een schone mandfles zodra de gisting is gestopt. Laat de wijn gedurende een aantal maanden helder worden op een koele donkere plek alvorens de wijn of flessen af te vullen.